Előételnek vagy délutáni nassoláshoz

Kategória:
Helyi receptek, Előételek, levesek, saláták

Cikk írója:
Szeged Hirdetőlapja


Előételnek vagy délutáni nassoláshoz


Gyümölcsleves szilvából és őszibarackból nádcukorral készítve!

 Hozzávalók 2 személyre:

     3-4 db őszibarack

     6-8 db szilva

     Fűszerek:

     fahéj, szegfűszeg,köménymag, kevés rum,

     nádcukor, de jó a fehér kristálycukor is,

     liszt vagy pudinpor

Elkészítése: 

Szilvákat kettévágjuk, őszibarackokat meghámozzuk, tetszés szerinti darabokja vágjuk.

Beletesszük egy fazékba, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje és feltesszük főni. 

Beletesszük a fűszereket is. Olyan arányban és annyit, amennyi ízlésünknek (tapasztalatunknak)megfelelő.

És a cukrot is. egy-két evőkanállal.

 

A gyümölcs gyorsan fő, vigyázzunk rá, hogy ne főjjön szét!

Készítünk rá vékony habarást, vagy a pudingporral besűrűsitjük a levest.

Ha forralás után nagyon sűrű lett , öntsünk rá kevés vizet és forraljuk ismét fel.

Beleöntünk 0,5 vagy egy dl rumot. Elkeverjük.

Hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »